Stulpicani: Un individ a spart geamurile cu toporul și a incendiat mașina cumnatului său


Prim - Procuror Bucşa Andrei Sebastian, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, jud. Suceava, este împuternicit a aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 06.11.2017, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mihalea Alexandru-Marcel pentru săvârşirea infracțiunilor de distrugere, faptă prevăzută în art. 253 alin. 1 din Codul penal și distrugere (prin incendiere), faptă prevăzută în art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că:
  • la data de 02.11.2017, orele 21.45, inculpatul Mihalea Alexandru-Marcel, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat distrugeri autoturismului marca Opel Astra, proprietatea numitului A.M., soţul surorii sale, distrugând cu un topor toate geamurile, prin fapta sa cauzând un prejudiciu de 2.000 lei.
  • la data de 06.11.2017, ora 01.40, inculpatul Mihalea Alexandru-Marcel, tot pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor discuții contradictorii cu sora sa A.A., căreia i-a reproșat că a sesizat organele de poliție în data de 02.11.2017, a stropit cu benzină interiorul autoturismul marca Opel Astra proprietatea persoanei vătămate A.M., parcat în livada locuinței socrilor din comuna Stulpicani, sat Slătioara, județul Suceava, incendiindu-l. Autoturism în cauză a fost distrus în proporție de 90%, prin fapta sa inculpatul a cauzat un prejudiciu de 4.500 lei.
La data de 06.11.2017, față de inculpatul Mihalea Alexandru Marcel s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 07.11.2017 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Gura Humorului a respins propunerea de arestare preventivă, luând față de inculpat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

PRIM - PROCUROR,
Bucşa Andrei Sebastian
Mai nouă Mai veche