VET deschide porțile! – Săptămâna europeană a competențelor profesionale


Proiectul „PoVEsTește și dă mai departE+…” a avut drept scop promovarea la nivelul județului Suceava a celor mai bune practici și experiențe din proiectele europene Erasmus plus, acțiunea cheie 1, de mobilități în domeniul educației și formării profesionale- învăţământ profesional și tehnic, (VET) prin tehnica ,,Story”, desfășurate în perioada septembrie 2014- august 2017.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt elevii din unitățile liceale ale județului și cadrele didactice coordonatoare ale proiectelor KA1VET implementate în perioada 2014-2017 și echipele de proiect.

Beneficiarii indirecți sunt elevii din unitățile școlare neparticipante în programul Erasmus plus, colegii elevilor participanți în proiect, aproximativ 10 000 de elevi, familiile și comunitățile locale din care fac parte, agenții economici, universitățile, instituțiile partenere și alte unități școlare care vor multiplica rezultatele acestui proiect.

Printre activitățile proiectului remarcăm activitatea VET –deschide porțile! în care școlile beneficiare a proiectelor KA1 VET, au desfășurat întru cadru deschis evenimente de diseminare a proiectelor derulate în perioada 2014-2017. La manifestări au fost invitați să participe reprezentanți ai liceelor vocaționale neimplicate în program, agenți economici, reprezentanți ai comunității locale, părinți, informându-se despre noile opurtunități de proiecte.

Proiectul ,,PoVEsTește și dă mai departE+…”, inițiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava și finanțat de Consiliul Județean Suceava, este unul dintre evenimentele organizate la recomandarea Comisiei Europene în cadrul Săptămânii europene a competențelor profesionale, în această perioadă, 20-24 noiembrie 2017.

In acest context, proiectul se înscrie în rândul evenimentelor desfășurate atât la Bruxelles cât și la nivel European dar și național și răspunde nevoii de promovare și diseminare a proiectelor europene VET derulate la nivelul unităților școlare liceale vocaționale din județul Suceava.

Felicit participanții la concurs și urez succes tuturor în prezentările ce vor urma și în obținerea trofeului Galei VET.

Inspector şcolar general adjunct
prof. Cristian Cuciurean
Mai nouă Mai veche