Vicovu de Jos: Localnic în arest pentru că a furat un laptop din școală, după serbarea de Crăciun

La data de 27.12.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza din 21.12.2017, privind furtul unui laptop dintr-o instituție de învățământ din comuna Vicovu de Jos, polițiștii au reușit identificarea autorului ca fiind un localnic de 31 de ani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 21.12.2017, în intervalul orar 09.00-12.30, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a sosirii vacanţei, în sala de clasă a avut loc o serbare, după care copiii au plecat acasă, iar învăţătoarea a participat la o şedinţă, ocazie cu care, profitând de faptul că, sala de clasă a rămas descuiată, întrucât femeia de serviciu urma să facă curăţenie, bărbatul a pătruns în interior și a sustras laptopul în valoare de circa 1.700 lei, ce a fost recuperat și restituit părții vătămate.
Astfel, cu ocazia audierilor, autorul, cunoscut cu antecedente penale, a recunoscut fapta comisă, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 28.12.2017, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea unei măsuri preventive.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche