Comisarul Petru Jucan, achitat de două acuzații în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA Suceava



Fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere Suceava, comisarul Petru Jucan, a fost achitat, marți, de instanța de fond de la Tribunalul Suceava, pentru două dintre acuzațiile formulate împotriva lui de către procurorii DNA Suceava.

Judecătorii au constatat că acuzațiile procurorilor DNA nu se confirmă cu privire la presupusa săvârșire a infracțiunilor de „instigare la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit” și „inducere în eroare a organelor judiciare”.

Ofițerul a fost condamnat de instanța de fond la șase luni de închisoare pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată” și la un an de închisoare pentru „fals intelectual”. Cele două pedepse au fost contopite, ofițerul fiind condamnat la un an și două luni de închisoare, executarea pedepsei fiind amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

În același dosar, judecătorii l-au achitat pe agentul Ioan Stratu pentru acuzațiile cu privire la presupusa săvârșire a infracțiunii de „abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit”.

Decizia instanței de fond poate fi atacată cu apel.

Mai nouă Mai veche