CNA a sancționat Kanal D pentru un reportaj despre cât de periculos este orașul Suceava | VIDEO

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat, în ședința publică de miercuri, 13 februarie, postul Kanal D cu somație publică pentru reportajul „Suceava, al patrulea cel mai periculos oras din Romania”, difuzat în cadrul buletinelor de știri din 12-13 septembrie 2017. Reportajul a fost analizat de CNA după ce instituția a primit șase sesizări pe această temă. Sancționarea cu somație publică a fost propusă de Radu Herjeu și a fost aprobată în unanimitate.

Conform unui comunicat de presă transmis de CNA, „în cadrul emisiunii informative „Știrile Kanal D” din 12 și 13.09.2017, postul a difuzat un reportaj, având ca subiect topul celor mai periculoase locuri din România, fără a ține cont de prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului [art. 64 (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă];”.

Reportajul descrie orașul Suceava ca fiind „raiul infractorilor”, unde domnește „legea pumnului”, iar reporterul spune despre Ițcani că ar fi supranumit „cartierul cuțitarilor”

Citiți și vizionați mai jos reportajul care a dus la sancționarea Kanal D cu somație public: 



Suceava, al patrulea cel mai periculos oras din Romania. Echipa Stirilor Kanal D care a filmat materialul nici n-a avut curaj sa se dea jos din masina. Imagini nebune


Cetatea de scaun a lui Stefan cel Mare a ajuns in zilele noastre raiul infractorilor. Sunt zone in oras unde se aplică doar legea pumnului! Stefan Stroe vă arată acum de ce Suceava ocupă locul patru in topul celor mai periculoase orase din România.

Cetatea domneasca a Sucevei a rezistat secole de-a randul impotriva celor care au incercat sa o distruga. Acum pericolul vine din interiorul orasului, unde violenta si infractiunile fac legea . O lege a pumnului si a intimidarii oamenilor ce vor doar o viata linistita . Am intrat in locurile rau famate ale orasului pentru a vedea partea urata a cetatii..

Suntem in cartierul Itcani din Suceava . O sa mergem pe stradutele cartierului, este unul foarte intortochiat, si vreau sa va spun ca are asa o energie aparte , intr-adevar. Aici s au intamplat de a lungul timpului foarte multe crime si din cauza asta este denumit si,, cartierul cutitarilor”

Nu trece mult si apar problemele. Un locuitor al temutului cartier este deranjat de camera si incepe sa injure nervos.

In ultimul an multi infractori ai cartierului au fost arestati si ispasesc pedepse in puscariile din tara.

Sa stiti ca oamenii se tem sa vb cu mine . Am incercat sa abordez mai multi cetateni si sunt foarte speriati, pentru ca se gandesc ca atunci cand noi o sa plecam, vor avea de suferit.

Am ajuns aici, in cartierul Burdujeni din Suceava, o alta zona extrem de periculoasa a orasului. O sa incercam sa intram si sa vorbim cu oamenii , sa vedem de ce este considerat asa de periculos.

Din pacate aflam imediat de ce este periculos cartierul ..Cand vrem sa coboram , suntem inconjurati de o multime furioasa.. Sunt stransi peste o suta de locatari la o masa in fata blocului, cu mult alcool si dorinta de a se certa.. cand am aflat ca tocmai au inmormantat pe cineva , am preferat sa ramanem in masina.

Este singura zona in care am avut niste probleme si a trebuit sa ridic tonul la ei ca sa-i potolesc. Ma rog..am reusit pana la urma, dar vreau sa spun ca este , intr-adevar, un loc de care trebuie sa va feriti.

Nici gara din cartierul Burdujeni nu este considerata sigura. Cu cateva luni in urma ,aici, a fost omorat, cu o cruzime de neimaginat, politistul Sorin Vizitiu. Se afla in patrulare in gara si a fost atacat fara niciun motiv anume de un om al strazii din cartier.

Acesta a fost orasul Suceava cu zonele lui periculoase..Cele doua cartiere sunt considerate a fi extreme de dificile . Ii sfatuiesc pe oameni sa le ocoleasca , cat pot de mult , pentru ca s-ar putea sa nu fie in siguranta.

Kanal D
Mai nouă Mai veche