Ai găsit mașina avariată în parcare? Poți fi despăgubit, chiar dacă vinovatul nu este prins



Tuturor ni s-a întâmplat să găsim mașina lovită în parcare, sau cunoaștem alte persoane cărora li s-a întâmplat asta, iar vinovatul a fugit fără să lase măcar un număr de telefon pentru a încheia înțelegerea amiabilă pentru a fi despăgubiți de asigurator.

Cei care nu au asigurare CASCO de cele mai multe ori se lasă păgubași, crezând că nu-l vor găsi niciodată pe făptaș și din această cauză nu-și vor recupera niciodată prejudiciul. Fals!

Poți fi despăgubit chiar dacă vinovatul nu este găsit de poliție!

Pentru asta, şoferii care îşi găsesc maşina lovită în parcare trebuie să anunţe incidentul la sediul Poliţiei Rutiere în cel mult 24 de ore de la constatare. În caz contrar, permisele ambilor șoferi pot fi suspendate pentru 30 de zile.

Cu actele eliberate de poliţişti, proprietarii trebuie să se adreseze Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). Proprietarii trebuie să aibă o poliţă RCA valabilă şi ITP-ul valabil.

Banii pentru despăgubire vin de la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, o direcţie din cadrul BAAR. Toţi şoferii care şi-au găsit maşina lovită în parcare vor fi despăgubiţi.



Mai nouă Mai veche