Marș pentru sănătate, miercuri, la Suceava


Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează prin Programul Erasmus+, finanţat de Comisia Europeană, în perioada septembrie 2017 – septembrie 2019, Proiectul „Healthy Foods, Happy Moods”.

România, prin Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, este partener în acest proiect, alături de Italia, Croaţia, Polonia, ţara coordonatoare fiind Turcia. Coordonatorul proiectului, la nivelul şcolii, este d-na profesor pentru învăţământ primar Mirela-Florentina Mazilu.

Directia de Sănătate Publică Suceava este partener in cadrul proiectului cu Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava.

La data de 28 martie 2018 va avea loc Marșul pentru SANATATE – actiune in cadrul proiectului.

La marș vor participa peste 200 elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava. Actiunea incepe la orele 11:00 la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava și va parcurge traseul pană la Direcția de Sănătate Publică unde vor primi baloane colorate – reprezentând culorile din farfuria sanatoasă, flayere și pliante cu mesaje privind activitatea fizică si alimentația sănătoasă.

Alimentaţia este obiceiul care influenţează cel mai mult sănătatea oamenilor. Nu degeaba obiceiul de a mânca este cel care se repetă cel mai constant dea lungul vieţii noastre. Doctorul Oseler, renumitul medic canadian, spunea că 90% dintre toate afecţiunile, cu excepţia infecţiilor şi a accidentelor, sunt strâns legate de alimentaţie

Educația nutrițională trebuie să devină o prioritate națională și să înceapă de la vârste mici.

Alimentația sănătoasă are o importanță covârșitoare în menținerea sănătății, iar de sănătatea copilului de astăzi depind sănătatea și bunăstarea adultului de mâine.
Mai nouă Mai veche