Vama: Aproape opt mii de pachete de țigări cu timbru românesc, confiscate de polițiști pentru nereguli în acte


La 14.03.2018, Poliția Municipiului C-lung Moldovenesc a organizat o acțiune pe raza localității pe linia asigurării uni climat de ordine publică și siguranță rutieră. În cadrul acţiunii au fost legitimate 22 persoane, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.095 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 134.470 lei, constând în pachete cu țigări.

Exemplu:
La 14.03.2018, ora 04.55, în timp ce acționa pe DJ 176, din comuna Vama, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control, autoutilitara condusă de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava.
În urma controlului autoutilitarei, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul transporta țigări de diferite mărci, cu timbru legal românesc, bunuri pentru care, a prezentat mai multe avize de însoțire a mărfii, însă, la examinarea acestora, s-a constatat faptul că, pe două dintre documente erau consemnate alte date privind numele delegatului și numărul de înmatriculare al mijlocului de transport decât cele identificate, motiv pentru care, s-a procedat la inventarierea țigaretelor transportate, rezultând un total de 9.250 de pachete de țigarete.
Având în vedere faptul că, cele două avize de însoțire a mărfii au fost eliberate pentru alte mijloace de transport și pe numele altor persoane delegate, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto conform Legii 12/1990 și la ridicarea în vederea confiscării a cantității de 7.910 pachete de țigarete, în valoare de 134.470 lei.
Mai nouă Mai veche