VIDEO Intervenție eroică a pompierilor militari la un incendiu izbucnit la -21°C, într-o zonă izolată din Negra Șarului

Incendiu în localitatea Neagra Șarului
28.02.2018, ora anunțării la 112 - 23:26

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, cu 3 autospeciale, două motopompe și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a 5 lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șaru Dornei, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din satul Neagra Șarului, comuna Șaru Dornei.
Intervenția s-a desfășurat pe o temperatură de -21 de grade Celsius, în condițiile în care locuința, parter + mansardă, construită din lemn, era cuprinsă de flăcări în totalitate și se afla într-o zonă izolată, cu un drum acoperit de zăpădă și în pantă abruptă, imposibil de parcurs cu autospecialele de stingere.
Astfel, salvatorii au desfășurat un dispozitiv de intervenție pe o distanță de aproximativ 150 de metri și au acționat timp de aproape 4 ore, în condițiile vitrege menționate mai sus, până la lichidarea ultimelor focare.
Casa și bunurile aferente au ars pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați (amprenta la sol), iar pereții, exteriori și interiori, s-au degradat.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 4:27.

Mai nouă Mai veche