Comisarii pentru protecția consumatorului au aplicat 64 de amenzi în luna martie


In cursul lunii Martie 2018, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava a desfasurat 237 actiuni de control pentru cercetarea reclamatiilor consumatorilor si in cadrul tematicilor nationale si locale de control pe categorii de produse.

In urma controalelor au fost aplicate 64 amenzi in valoare de 105.300 lei si 31 avertismente.

In cursul lunii s-au inregistrat 104 reclamatii, in principal asupra operatorilor de telefonie mobila.

Dintre tematici amintim:
  • Tematica de control privind respectarea prevederilor legale la prezentarea si comercializarea produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale, tematica prelungita pana pe 06 04 2018. Au fost desfasurate 53 de controale, aplicandu-se 15 amenzi in valoare de 47 000 lei si 7 avertismente. Dintre deficientele constatate, amintim produse expirate, produse neetichetate comform legislatiei in vigoare, lipsa preturi.
  • Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor, la comercializarea produselor alimentare si nealementare in mediul rural, precum si in unitatile de alimentatie publica din mediul rural. S-au efectuat 60 actiuni de control, aplicandu-se 15 amenzi in valoare de 34.600 lei si 7 avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fara eticheta sau cu eticheta incorecta, lipsa preturi, lipsa orar de functionare.
  • Tematica de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor de incaltaminte. S-au desfasurat 13 actiuni de control, aplicandu-se 2 amenzi in valoare de 4000 lei, pentru lipsa pictogramei (eticheta care indica din ce material sunt confectionate partile incaltamintei: fata, interior, talpa)

Comisar sef adjunctVasile Latis



Mai nouă Mai veche