Peste 250 de polițiști au acționat e Florii și Paștele Catolic


Peste 250 de poliţişti suceveni au acţionat zilnic, în perioada 30.03-01.04.2018, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri au acţionat pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului, dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

Astfel, pentru menținerea ordinii și liniștii publice s-a acționat cu 245 de patrule proprii și mixte. S-a asigurat intervenția la 172 de evenimente, dintre care 126 au fost sesizate prin SNUAU 112. În această perioadă au fost sesizate 86 de infracțiuni, față de 3 persoane dispunându-se măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 3 persoane urmărite la nivel național și internațional.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră s-a acționat zilnic cu 11 aparate radar. Au fost reținute 61 de premise de conducere (4 pentru alcool, 35 pentru viteză și 22 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri). De asemenea, au fost retrase 21 de ceritificate de înmatriculare.

În această perioadă au fost aplicate 851 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (705) au fost aplicate la regimul rutier, alte 78 fiind aplicate pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. De asemenea, 56 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea legislației privind actele de comerț și 12 sancțiuni au fost aplicate la alte acte normative.
Valoarea contravențiilor aplicate este de 442.347 lei, fiind confiscate și bunuri în valoare de peste 10.000 lei.

Urmare a prezenţei active a poliţiştilor, nu s-au înregistrat evenimente negative de amploare, cazuri de tulburare gravă a ordinii și liniștii publice sau alte evenimente care să afecteze în mod grav siguranța cetățenilor.

Poliţiştii vor acţiona cu efective sporite şi în perioada următoare pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat şi prevenirea evenimentelor rutiere, pentru ca toţi sucevenii, dar şi turiştii să se bucure în linişte de perioada sărbătorilor.


Mai nouă Mai veche