Dărmănești: Un individ beat mangă la volan a lovit o mașină parcată pe marginea drumului. Avea 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 06.05.2018, ora 23.18, Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmănești a fost sesizată despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale pe DC 38, din comuna Dărmănești, conducătorul auto fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 06.05.2018, ora 23.15, în timp ce conducea autoturismul pe DC 38, din comuna Dărmănești, un localnic de 45 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche