Mașină în care erau ascunse 260 de pachete de țigări, confiscată de polițiștii de frontieră. Șoferul, interzis cinci ani în România

Astăzi, 10 mai 2018, în jurul orei 00.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Iurii K., în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Polonia.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 260 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 390 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei şi i se aplică măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Mai mult de atât, autoturismul marca Mazda în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Mai nouă Mai veche