OSF Global Services în dialog cu studenții programelor de IT din Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Compania multinațională de dezvoltare software, soluții eCommerce și cloud, OSF Global Services, a organizat luni, 7 mai 2018, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, evenimentul „Ziua Porților Deschise la USV”.

Evenimentul a constituit o oportunitate pentru studenții care urmează cursurile programelor de studii Calculatoare, Automatică și informatică aplicată, Electronică aplicată si Informatica economică, să afle cât mai multe despre compania OSF și despre posibilitățile de dezvoltare profesională în domeniul IT. De asemenea, dezbaterile interactive și ilustrările proiectelor tehnice au avut scopul de a oferi sfaturi practice referitoare la procesul de recrutare și provocările asociate profesiei de programator. Vizita studenților la sediul companiei a cuprins o prezentare a profilului de activitate și un tur ghidat, cu o sesiune de cunoaștere directă a echipei de profesioniști care lucrează în producție.
Menționăm că acest eveniment a fost precedat de vizita membrilor Asociației FIRESC a studenților Facultății de Inginerie Electrică si Știința Calculatoarelor la sediul local al companiei OSF (Strada Armenească nr. 2), în data de 25 aprilie 2018.

Toate aceste experiențe au avut scopul de a aduce în prim-planul studenților varietatea de oportunități și modul în care ar trebui să se pregătească pentru întâmpinarea lor, dar și posibilitățile de a accesa locurile de muncă din domeniul IT fără a avea experiență anterioară într-o firmă, beneficiile reale și perspectivele de dezvoltare în carieră.

Aceste evenimente se desfășoară în contextul dezvoltării continue a sectorului de IT din regiune, ceea ce a generat o cerere masivă de personal bine pregătit în domeniu. Se poate ușor constata că majoritatea personalului din firmele de IT din regiunea noastră este format din studenți sau absolvenți ai facultăților de profil din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, iar solicitările de personal ale firmelor din zonă se îndreaptă în primul rând către Universitatea din Suceava. De aceea, USV, prin Facultatea de Inginerie Electrica si Știința Calculatoarelor, tratează alinierea procesului formativ la cerințele actuale ale pieței muncii și informarea periodică a studenților privind oportunitățile în dezvoltarea carierei ca principală prioritate.

Toate acestea nu se pot realiza, însă, decât prin parteneriate active cu potențialii angajatori, așa cum este și cazul parteneriatului cu Compania multinațională de dezvoltare software, soluții eCommerce și cloud, OSF Global Services.
Mai nouă Mai veche