Șofer din Dărmănești, prins beat la volan la Cacica. Avea 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat

În perioada 01.06.-03.06.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, ocazie cu care au fost testaţi cu aparatul etilotest 460 conducători.
Au fost constatate 8 infracţiuni şi aplicate 195 sancţiuni contravenționale, în valoare de 74.620 lei. De asemenea, au fost reţinute 20 permise de conducere, din care 5 pentru alcool, 6 pentru viteză și 9 pentru alte abateri şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
  • La 02.06.2018, ora 16.11, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza localităţii Cacica, autoturismul condus de un bărbat de 60 ani din comuna Dărmănești. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche