FOTO Treceri de pietoni cu marcaje de atenționare, lângă școlile și liceele din Suceava

Prevenirea victimizării copiilor urmare a accidentelor rutiere reprezintă o prioritate a poliţiei sucevene. O categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care în contextul particularităţilor specifice vârstei, sunt vulnerabili la implicarea în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind imprevizibile pentru conducătorii auto.

Astfel, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Cu titlul de bune-practici, la debutul acestui an școlar, polițiștii împreună cu Asociația AlecsGroup au inițiat un proiect de marcare și inscripționare a trecerilor pentru pietoni din zona școlilor cu recomandări preventive.

Astfel de marcaje au fost deja realizate în acest weekend în zona a patru unități de învățământ din municipiul Suceava: Școlile Generale nr. 3 și 9 și Colegiile Petru Rareș și Mihai Eminescu. În zona școlilor generale sunt inscripționate mesaje precum ,,Ia-ți copilul de mână” sau ,,Coboară de pe bicicletă” iar în zona liceelor sunt postate mesaje precum ,,Nu folosi telefonul” sau ,,Scoate căștile”.

În perioada următoare proiectul va fi extins, cu sprijinul partenerilor preconizându-se realizarea unor astfel de marcaje de impact la nivelul întregului județ.











Mai nouă Mai veche