22 de dosare penale întocmite de Poliția Rutieră Suceava în prima săptămână din octombrie

În perioada 01.10.-07.10.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
În cadrul acțiunii au fost constatate 22 de infracțiuni și au fost aplicate 936 de sancţiuni contravenționale. Polițiștii au reținut 81 de permise de conducere și au retras 40 de certificate de înmatriculare.

Exemple:
  • La 06.10.2018, în jurul orei 22.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DC 82, autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani, din comuna Șaru Dornei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.
  • La 06.10.2018, în jurul orei 17.53, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 17, autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani, din municipiul Rădăuți. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche