Buletin de presă, 4 octombrie 2018 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 03.10.2018, ora 11.53, în timp ce conducea autoturismul pe str. Sucevei din municipiul Fălticeni, ajuns în zona intersecției cu str. Broșteni, un bărbat de 37 de ani, din comuna Preutești, a surprins și a accidentat ușor o minoră de 16 ani, din comuna Forăști, angajată în fugă, în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.
Victima a fost transportată cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.
Bărbatul de 37 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.10.2018, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu autoturismul în parcarea unei societăți comerciale din comuna Sucevița, un localnic de 33 de ani, nu s-a asigurat corespunzător, ocazie cu care, a acroșat și accidentat ușor o femeie de 81 de ani, din aceeași localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuar.
Victima a fost transportată cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.


La 03.10.2018, în jurul orei 13.20, în timp ce conducea autoturismul pe str. Lazăr Vicol, din municipiul Suceava, ajuns la intersecția cu str. Scurtă, un bărbat de 69 de ani, din comuna Ipotești, a efectuat un viraj la stânga spre B-dul George Enescu, ocazie cu care, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a accidentat grav o localnică de 76 de ani, care se deplasa regulamentar în calitate de pieton pe aleea pietonală.
Victima a fost transportată cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. La spital, conducătorului auto i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 03.10.2018, ora 07.48, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii, autoutilitara condusă de un bărbat de 51 de ani, din comuna Mălini, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4,78 m.c. lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 659 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


La 03.10.2018, ora 16.13, Poliţia municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe strada Unirii din localitate, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto a plecat de la faţa locului.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că autoutilitara implicată în producerea evenimentului a fost condusă de un localnic de 28 de ani, care nu posedă permis de conducere, aceasta fiindu-i încredinţată spre a fi condusă pe drumurile publice de un tânăr de 21 de ani, din comuna Iacobeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 28 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 21 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 03.10.2018, ora 22.20, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ana Ipătescu din municipiul Suceava, ajuns la intersecţia cu str. Nicolae Bălcescu, un localnic de 23 de ani, a pătruns în intersecţie fără să acorde prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un tânăr de 21 de ani, din comuna Gălăneşti, intrat în sensul giratoriu şi care efectua un viraj la stânga.
În urma accidentului nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două autovehicule.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 21 de ani și de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru cel de 23 de ani, căruia la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 04.10.2018, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Suceava, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale l-au identificat la locuinţa concubinei sale, pe un bărbat de 25 de ani din comuna Vicovu de Jos, condamnat de Judecătoria Rădăuți la 03.09.2018, la 1 an şi 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi „distrugere”.
Bărbatul ce figura urmărit prin dispoziția I.G.P.R. din 03.09.2018, a fost reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


La 04.10.2018, în jurul orei 00.40, un echipaj din cadrul Poliției oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control, pe str. Crasnei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche