FOTO Contrabandiști de 15 ani, prinși în flagrant la Vicovu de Sus

La 20 octombrie 2018, în jurul orei 20.30, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care nu își justificau prezența în zonă la aceea oră.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea celor în cauză, moment în care bărbații s-au dispersat în direcții diferite.

Polițiștii de frontieră au procedat la supravegherea și cercetarea zonei, iar la scurt timp au reușit reținerea a două persoane, cetățeni români în vârstă de 15 ani, în apropierea lor fiind găsit şi un colet cu țigări. De asemenea, în imediata vecinătate au mai fost descoperite alte două colete din același lot.

Cele trei pachete au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.480 pachete cu țigări, în valoare de 40.700 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră de la același sector au descoperit, în apropierea frontierei de stat, un colet care conținea 500 de pachete cu țigări.

Țigările în valoare de 5.850 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.Mai nouă Mai veche