Au fost stabilite premiile Salonului Internaţional de Artă Fotografică al Muzeului Bucovinei

Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina au organizat a XV- a ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică sub înaltul patronaj FIAP şi AAFR.

Secţiunile din acest an au fost „Open” şi „Nature”. La fiecare secţiune participanţii se puteau înscrie cu maxim 4 lucrări. Participarea la acest salon a fost liberă pentru toţi artiştii fotografi din întreaga lume.

În acest an participarea a fost numeroasă peste media participarilor anilor precedenți. Astfel, s-au înscris în competiţie 484 de artişti fotografi din 45 de ţări.

Juriul internațional:
  • Csaba BALASI, Președintele Juriului, M.FIAP, E. FIAP/g FIAP Liaisson officer, Romania
  • Herbert GMEINER, M.FIAP, HonEFIAP, Austria
  • Virgilio BARDOSSI, M.FIAP, EFIAP/p, Italy
  • Petru GEMĂNARU, A.FIAP, Romania
  • Victor RUSU, AAFR, Photographer Artist, Romania
Juriul a acordat 24 premii: 3 medalii FIAP, 3 medalii AAFR, 12 mențiuni FIAP , 6 mențiuni AAFR - pentru fiecare secţiune în total 48 de premii.

Selecţia s-a realizat din 3166 de fotografii ale artiştilor fotografi, intrate în concurs, dintre care 1885 fotografii pentru secțiunea OPEN și 1281 fotografii pentru secțiunea NATURE.

Vernisajul va avea loc la Muzeul de Istorie pe data de 17 decembrie 2018. Perioada de expunere va fi 17 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019.
Mai nouă Mai veche