Acoperișurile verzi și Grădina botanică a USV

Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează workshop-ul cu tema Biodiversitate urbană – Acoperișurile verzi și Grădina botanică a USV. Manifestarea promovează rezultatele atinse în cadrul proiectului „Dezvoltarea cantitativă și calitativă a Grădinii Botanice a USV – DENDROPLUS”, proiect finanțat prin Fondul de dezvoltare instituțională 2018 și coordonat de șef lucrări ing. dr. Cezar Valentin TOMESCU, cadru didactic al Facultății de Silvicultură din cadrul USV.

Evenimentul va avea loc joi, 29 noiembrie 2018, ora 12.00, în Aula corpului E al Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava, iar temele abordate vor fi: Evoluția sectorului Vegetația României din Grădina botanică a USV, Biodiversitatea urbană, Al doilea acoperiș verde din orașul Suceava în cadrul USV, în contextul amplificării importanței rețelei de spații verzi în zonele citadine, precum și alte teme de interes.

Datorită dezvoltării urbane din ultimii ani, orașul Suceava înregistrează o nevoie acută de spații verzi. Acțiunile și proiectele derulate de USV contribuie concret la extinderea suprafeței de spațiu verde, prin realizarea celui de-al doilea acoperiș verde și prin extinderea plantațiilor de arbori în Campusul II (Moara), în cadrul viitoarei Grădini botanice.

Laboratoarele vii ale USV se află într-o continuă schimbare dinamică, pentru a răspunde permanent evoluției cerințelor din ce în ce mai diversificate, atât din punctul de vedere al activităților didactice, cât și al cercetării științifice. Proiectul se încadrează în strategia actuală de dezvoltare a USV, continuă extinderea infrastructurii universitare, a bazelor de practică și susține activitățile didactice și pe cele de cercetare.
Mai nouă Mai veche