FOTO Cum distruge Dorel fațada unui monument istoric: spală cu apă sub presiune tencuiala care poate pocni din cauza frigului. Se întâmpla la Palatul Administrativ Suceava!



Intervenție extrem de periculoasă la fațada Palatului Administrativ, clădirea clasificată monument istoric, aflată în proprietatea Consiliului Județean Suceava.

Fără a se ține cont de temperaturile negative care vor urma în zilele și nopțile următoare, fațadele Palatului Administrativ sunt spălate acum cu apă sub presiune. Fațadele sunt astfel supuse inevitabil riscului de apariție a fisurilor și a desprinderii stratului de tencuială de pe zidăria clădirii Intervenția este contrară oricăror norme de conservare a patrimoniului.

Semnalul de alarmă a fost tras de USR Suceava, care face apel la autorități să oprească de îndată orice intervenție periculoasă asupra fațadei monumentului istoric.

„USR Suceava lansează un apel către autoritățile competente, pentru stoparea imediată a acestor lucrări, care vor putea fi reluate numai în condiții meteorologice favorabile. Continuarea lucrărilor pune în pericol atât clădirea Palatului Administrativ, cât și siguranța pe termen lung a pietonilor. Heirupismele cultivate exagerat, chiar și cu bune intenții pe final de an Centenar, riscă să producă daune ireparabile”, se arată într-un comunicat de presă.









Mai nouă Mai veche