Tragedie la Stulpicani! Un bărbat a ars de viu în casa care a luat foc de la coșul de fum


Incendiu în localitatea Stulpicani
03.11.2018, ora anunțării la 112 - 22:52

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stulpicani, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Stulpicani.
La sosirea echipajelor, ardeau bucătăria de vară și anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la casa proprietarului.
Au ars bucătăria de vară, anexe și adăpostul de animale, construite din lemn și acoperite cu azbociment, pe o suprafață totală de aproximativ 150 mp. Au mai ars obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn, bunuri casnice și altele. S-au degradat tavanele casei pe aproximativ 20 mp și fațada, pe aproximativ 50 mp.
Din nefericire, după lichidarea incendiului, în interiorul bucătăriei de vară a fost găsit trupul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 75 de ani.
Incendiul a izbucnit la bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:35, iar pompierii au salvat casa de locuit.
Mai nouă Mai veche