Unilever a renunțat la peste trei mii de vitrine frigorifice pentru a putea cumpăra fabrica Betty Ice Suceava. Consiliul Concurenței a aprobat tranzacțiaUnilever a anunțat că achiziția Betty Ice a fost finalizată, după semnarea acordului celor două părți în ianuarie 2018, în condițiile în care Consiliul Concurenței din România a aprobat acordul în baza angajamentelor asumate.

În octombrie, Consiliul Concurenței a anunțat că Unilever propune să retragă între 3.000 și 5.500 de vitrine frigorifice amplasate în spațiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerțului tradițional, pentru a putea prelua Betty Ice, cel mai mare producător autohton de înghețată. Măsura propusă urmează să fie menținută pentru sezoanele de înghețată 2019 și 2020.

Unilever estimează că retragerea numarului de vitrine frigorifice asumat față de Consiliul Concurenței va avea drept rezultat o reducere între 3-8% a cotei de piață combinate a Unilever si Betty Ice, pe segmentul înghețatei impuls (cornet și pe băț) comercializată prin canalul tradițional, reducând această cotă valorică de piață în jurul pragul de 40%, așa cum este aceasta calculată de către Consiliul Concurenței și raportată la nivelul anului 2017. În aprilie, Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Unilever South Central Europe preia compania Betty Ice, iar de atunci nu a mai comunicat nimic pe această temă.
Mai nouă Mai veche