12 arbori tăiați ilegal de trei indivizi di lunca pârâului Slătioara

La 12.12.2018, ora 12.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a identificat pe raza comunei Râșca, trei bărbați, unul de 39 de ani din municipiul Fălticeni, unul de 38 de ani din orașul Dolhasca și ultimul de 40 de ani, din comuna Râşca, care au tăiat fără drept, 12 arbori din speciile salcie şi arin, situaţi pe malul pârâului Slătioara.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, polițiștii au stabilit faptul că, cei trei bărbați au tăiat ilegal, cantitatea de 8,479 m.c. de lemn, în valoare de 2.253 lei.

Materialul lemnos provenit de la cele 12 cioate, a fost identificat la fața locului, fiind predat în custodie unui reprezentant al Primăriei Râşca, terenul de pe care s-a efectuat tăierea aparţinând domeniului public.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăierea fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate” ce va fi soluţionat procedural
Mai nouă Mai veche