Bosâncenii rămân fără spectacole de Crăciun, Anul Nou și Bobotează pentru că primarul refuză să aplice hotărârea Consiliului Local



Consiliul Local al comunei Bosanci a aprobat în ședința de joi, 20 decembrie 2018, Hotărârea nr. 62 privind aprobarea proiectului cultural „Obiceiuri de Iarnă Bosâncene”. Conform hotărârii, în comuna Bosanci ar fi urmat să fie organizate trei evenimente publice pentru Crăciun, Anul Nou și Bobotează. 

Joi, 27 decembrie, era programat un concert de colinde și cântări de Nașterea Domnului, la Căminul Cultural Bosanci, cu durata de cel puțin trei ore. Pe scenă ar fi urmat să evolueze grupuri corale de la toate cultele religioase din localitate, Corul Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe Bosanci, Fanfara „Costică Cracană” Bosanci, și soliștii Andreea Haisan, Grigore Gherman și Alexandru Brădățan. Pentru toți copiii erau pregătite pachete cu dulciuri și fructe.

În ajunul Anului Nou, la 31 decembrie, la Căminul Cultural Bosanci erau programate obiceiuri de Anul Nou. Timp de două ore, pe scenă ar fi evoluat Formația „Hurta Frumoșii” Bosanci și alte două cete de mascați.

În fine, la 7 ianuarie 2019, la Căminul Cultural Bosanci era programat Balul Gospodarilor de Bobotează. Invitați speciali erau Angelica Flutur și Alexandru Brădățan, Formația „Nicolae Vieru”, Formația „Costică Cracană” și Hurta Frumoșii Bosanci. Evenimentul ar fi avut o durată de șapte ore.

Toate aceste evenimente dedicate locuitorilor comunei Bosanci au fost anulate, vineri, din senin, de primarul comunei, Neculai Miron. Cum vineri era ultima zi în care primarul ar fi putut semna documentația, toate cele trei evenimente nu vor mai avea loc.

Locuitorii comunei Bosanci care își doresc totuși să asiste la spectacole în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi acum nevoiți să meargă în Suceava sau în localitățile învecinate.

În comuna Bocanci nu a fost organizată nicio manifestare nici de Ziua Națională a României. Un localnic a dezgropat atunci din zăpadă Monumentul Eroilor din comună.
Mai nouă Mai veche