Elevi suceveni, participanți la lecții de istorie la Cetatea de Scaun

Prima oră de istorie din clasa a IV-a, elevii clasei a IV-a D, de la Școala Gimnazială Nr. 1, Suceava, coordonați de prof. Dulceac Dorina au desfășurat-o la Muzeul de Istorie din localitate continuând călătoria prin istorie cu o vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei, sursă de mare interes pentru a cunoaște aspecte legate de istoria medievală a Moldovei.

Marți, 27 noiembrie 2018, elevii clasei a IV-a D și-au propus să-și îmbogățească cunoștințele cu noi informații despre 10 cetăți din Moldova. Pentru două ore copii și câțiva părinți au uitat de cotidian și au intrat într-un spațiu cald și prietenos, într-un alt timp istoric, cu ajutorul doamnei Moroșanu Paula, muzeograf în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun.

Într-un decor de iarnă de poveste, școlarii au poposit cu emoție în Casa Custodelui de la Cetate, unde au aflat aspecte despre 10 cetăți din Moldova, au localizat în timp și spațiu istoric fapte și personalități și și-au exersat abilitățile de a construi o cetate, din hârtie. Cu entuziasm au participat la activitatea propusă de muzeografii Serviciului Cetatea de Scaun, interacționând și trăind momente emoționante aflând despre modul în care se apărau străbunii ori despre strategiile la care recurgeau doar pentru a-și apăra neamul. Elevii clasei a IV-a D și-au adus aminte date de la orele de istorie predate de doamna învățătoare, cât și unele informații primite la vizita trecută la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Maniera atractivă în care au fost transmise informațiile au impresionat micii învățăcei, care au înțeles că trebuie să manifeste respect și mândrie față de înaintași.

Pe parcursul anului școlar 2018-2019, elevii clasei a IV-a D vor participa și la activități de educație muzeală, din cadrul Muzeului Bucovinei întregindu-și cunoștințele despre domnitori și domnițe, ctitorii și dregătorii, arme și bătălii din epoca medievală.

Mai nouă Mai veche