FOTO Plăci comemorative dezvelite la Școala de Jandarmi Fălticeni

Vineri, 14 decembrie 2018, începând cu orele 12.00, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni a găzduit un eveniment în continuarea manifestărilor dedicate Centenarului „Marii Uniri”.

Evenimentul a constat în dezvelirea unor plăci comemorative, prima în amintirea căpitanului Paul Berge, ofițer din cadrul Misiunii Franceze, conduse de generalul Henri Mathias Berthelot pentru refascerea armatei române, căzut eroic la datorie în bătălia de la Dealul Muncel(1917), în fruntea eroilor Regimentului 16 Dorobanți din Fălticeni. De asemenea, a doua placă a fost dezvelită, în amintirea gloriosului Regiment 16 Dorobanți care a avut părinte spiritual pe „Mareșal Josef Pilsudski” din Fălticeni.

Activitatea s-a deschis cu Intonarea Imnului Național, după care a urmat prezentarea invitaților care ne-au sprijinit în momentele cheie din viața școlii. În continuare au susţinut alocuțiuni din partea Instituţiei Prefectului judeţului Suceava - doamna Mirela - Elena Adomnicăi, din partea Primăriei mun. Fălticeni domnul primar prof. Cătălin Coman, domnul profesor dr. Daniel Hrenciuc și din partea școlii, comandantul Ionel Postelnicu.

După alocuțiunile invitaților, comandantul școlii, a avut plăcerea ca în semn de recunoștință pentru susținerea și dezvoltarea învățământului militar fălticenean, să înmâneze plachete și diplome aniversare invitaților care au fost prezenți.

Manifestările au continuat cu susținerea unui recital de cântece patriotice susținut de corul școlii noastre „Glasul Bucovinei”, condus de Preotul Militar Iconom Stravrofor Cătălin Simion.

Activitatea festivă s-a încheiat cu o expoziție temporară cu obiecte și articole militare din primul Război Mondial descoperite în Suceava de către membrii Asociaţiei Prospectorii Istoriei, filiala Suceava şi nu în ultimul rând de o expoziţie de artă plastică, a maiorului Tiberiu Vlădeanu.













Mai nouă Mai veche