Lidl nu mai are pe cine să angajeze și încearcă să-i convingă pe sucevenii care se întorc în țară cu o campanie publicitară pe aeroport

Retailerul german Lidl are dificultăți în a-și acoperi cu angajați posturile vacante în magazine, mai ales în cele din Moldova. Nemții au lansat acum o campanie publicitară prin care se adresează românilor care se întorc în țară pentru sărbători. Lidl încearcă să-i convingă să-i convingă pe românii care muncesc în străinătate să accepte să se întoarcă în România și pentru a munci, în magazinele companiei.

Campania publicitară a fost lansată pe aeroporturile din Suceava, Bacău și Iași.Lidl a înregistrat anul trecut o creștere a afacerilor de peste 15 %, dublă față de media pieței de retail estimată la 7-8 %, preconizând că va menține acest trend de creștere și în 2018.

La începutul lunii mai, Lidl a semnat actele pentru deschiderea la București a primului hub digital din România, al doilea ca mărime din Europa, cu o investiție inițială de aproape 10 milioane euro. Compania a lansat în februarie procedurile de angajare a peste 100 de arhitecți software, dezvoltatori și consultanți pentru a furniza soluții de e-commerce și management pentru platformele digitale ale grupului. În 2016, Lidl a avut o cifră de afaceri de 5,57 miliarde de lei în România, în creștere cu 18% față de anul precedent și un profit cu 26,6% mai mare, de 217 milioane de lei. Anul trecut, afacerile au urcat la 6,5 miliarde lei, cu un profit de 352 milioane lei.Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

Retailerul a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.
Mai nouă Mai veche