Șoferul unei mașini burdușită cu țigări de contrabandă a fugit peste graniță, în Ucraina, când a fost suprins în flagrant de polițiștii de frontieră

În ziua de 12.12.2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat un autoturism de teren care nu își justifica prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea mașinii în cauză efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece conducătorul auto nu s-a supus, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment, bărbatul a abandonat mașina și s-a retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

Astfel, în mașină au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 10.300 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 120.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

De asemenea, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
Mai nouă Mai veche