Un șofer beat care a dat cu mașina peste un biciclist la Păltinoasa a fost găsit de polițiști la Rădășeni. Bărbatul a fost reținut în arestul IPJ Suceava


La 24.12.2018, în jurul orei 17.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, din comuna Păltinoasa, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, un bărbat de 39 de ani, din județul Bacău, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și l-a acroşat ușor pe un localnic de 80 de ani, care se deplasa pe marginea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers, pe lângă bicicletă.
După impact, conducătorul auto nu a oprit la faţa locului.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, la ora 22.20, conducătorul auto a fost identificat pe raza localităţii Rădăşeni, pe partea dreaptă a DN 2E.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul de 39 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche