Polițiștii au fost Moș Crăciun pentru copiii din familii nevoiașe


Moş Crăciun vine la copiii cuminţi…este credinţa veche care îi responsabilizează pe micuţi şi îi face să aştepte nerăbdători pe bătrânul care în fiecare an le aduce câte ceva sub brad.

Sunt însă copii care au fost cuminţi, care îşi ajută părinţii la treburile casnice şi care merg la şcoală şi au rezultate bune pe care însă soarta uneori îi uită şi îi împinge spre marginalizare şi izolare din motive subiective ce ţin de cele mai multe ori de lipsurile financiare ale familiei.

Moş Crăciun nu îi uită însă niciodată pe copiii pe care îi iubeşte atât de mult. Şi anul acesta Moşul a făcut un pact cu poliţiştii suceveni şi a ajuns astfel în casele copiilor din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Poliţiştii sunt prezenţi în toate comunităţile şi îşi asumă deseori şi datoria de a face viţa mai frumoasă celor cu care soarta a fost mai vitregă.



În acest an, în perioada 21 – 24 decembrie 2018, peste 50 de copii proveniţi din familii nevoiaşe au primit cadouri de Crăciun dar şi dulciuri. Poliţiştii, împreună cu Moş Crăciun (în persoana domnului Brian Douglas – vechi colaborator în cadrul acţiunilor preventive) au oferit cadouri copiilor din familiile care locuiesc în cătunul din proximitatea comunei Stroieşti, acolo unde în case sărăcăcioase, trăiesc peste 16 copii. Alți copii din localitatea Românești au primit, de asemenea, cadouri.
Unii dintre ei au rezultate foarte bune la şcolaă chiar dacă sunt nevoiţi să îşi facă temele în frig.
De asemenea, cutii cadou au primit şi copiii din centre de plasament sau familii nevoiaşe.

Sunt gesturi venite din suflet şi acţiuni menite să aline suferinţa unor oameni cu care viaţa nu a fost atât de darnică.
Peste 50 de cadouri realizate de poliţişti şi parteneri, au fost împărţite de Moş Crăciun Poliţist.
La rândul lor copiii i-au răsplătit pe poliţişti cu poezii şi cel mai important cu ......zâmbete de bucurie şi promisiunea că vor alege în viaţa calea educaţiei, cinstei şi onoarei.

Mai nouă Mai veche