350 de pachete de țigări găsite ascunse într-un spațiu special amenajat în bordul unei mașini, în Vama Siret

Sâmbătă, 05 ianuarie 2019, în jurul orei 08.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, o femeie, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, I. B., în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului cantitatea de 350 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 525 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.800 de lei a fost indisponibilizat întrucât avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Totodată, tânăra a fost sancționată contravențional de către lucrătorii Biroului Vamal Siret, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Mai nouă Mai veche