Braconieri prinși în flagrant pe fondurile de vânătoare Huși și Ciumulești. Suspecții sunt cercetați pentru cinci infracțiuni


La 29.12.2018, în jurul orei 19.50, Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava a fost sesizat de un paznic de vânătoare despre faptul că, în cursul serii, împreună cu un alt paznic de vânătoare a urmărit în trafic, pe drumul care face legătura între localitățile Vadu Moldovei și Dumbrăvița, un autovehicul înmatriculat în străinătate în care se aflau mai multe persoane care au executat un foc de armă, autovehiculul fiind identificat ulterior abandonat pe un drum forestier.
Pe timpul cercetărilor, la 30.12.2018, în jurul orei 01.00, la fața locului s-a prezentat un bărbat de 29 de ani, din comuna Drăgușeni, care a recunoscut faptul că, împreună cu un bărbat de 39 de ani, din comuna Hârtop, s-a deplasat pe fondurile cinegetice Huși și Ciumulești cu autovehiculul, ocazie cu care, a executat un foc cu o armă cu aer comprimat asupra unui iepure, fără a-l nimeri.
Acesta a mai declarat faptul că, arma neletală cu aer comprimat, supusă autorizării și identificată abandonată pe un câmp, a fost împrumutată de la tânăr de 19 ani, din aceeași localitate, care a cumpărat-o din străinătate la 07.12.2018.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, nici unul din cei trei bărbați nu este autorizat pentru deținerea, portul și folosirea de arme și muniții.
Totodată, în autoturism au fost identificate documentele bărbatului de 29 de ani, alte obiecte folosite la utilizarea armei, precum și 22 de articole pirotehnice tip petarde.
Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul poliției, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „braconaj”, „uz de armă fără drept”, „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „contrabanda calificată” și „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche