Cherestea confiscată și firmă amendată după ce au fost descoperite transporturi multiple în baza unui singur aviz, la Drăgușeni


La data de 24.01.2019, ora 12.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Drăgușeni, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, din comuna Cornu Luncii care transporta conform avizului de însoțire 18,00 m.c. cherestea de esență rășinoase.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara se afla la al doilea transport de material lemnos pe baza aceluiași aviz de însoțire, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Suceava care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta 17,68 m.c. de cherestea și nu cantitatea menționată în documente.

Societatea comercială din comuna Cornu Luncii emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat, respectiv 17,68 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 11.792 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.
Mai nouă Mai veche