Doi suspecți care au bătut un polițist cu parul, reținuți în arestul IPJ Suceava

La data de 31.12.2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj prev. de art.  257 alin. 1 şi 4 C.pen.  rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. şi o infracţiune de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la art. 206 C.pen., fapte constând în aceea că:

- la data de 29.08.2018, în jurul orei 16,45, ambii inculpaţi i-au adresat ameninţări cu acte de violenţă unui agent principal de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ;

- la data de 30.12.2018, în jurul orelor 22.30, ambii inculpaţi au agresat fizic doi agenţi de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului,  aflaţi  în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cauzându-le leziuni pentru care vor necesita pentru vindecare un număr de 5-7 zile, respectiv 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Față de cei doi inculpaţi  s-a dispus la data de 31.12.2018 măsura reținerii pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi la  aceeaşi dată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.   

Citește și: 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.