FOTO Țigări găsite ascunse în bancheta și rezervorul unei mașini, în Vama Siret. Autoturismul a fost confiscat, șoferul a fost amendat cu 7.000 de leiMarți, 15 ianuarie 2019, în jurul orei 17.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere Frontierei Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Cosmin C., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Bulgaria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în bancheta din spate şi în locul roţii de rezervă, cantitatea de 2.450 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 3.675 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamală, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Si polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.20, colegii noștri au depistat, în trenul care circula pe ruta Sighetu Marmației-Timișoara, un cetățean român care avea asupra sa două bagaje voluminoase care s-au dovedit a conține țigări.

Bărbatul, identificat în persoana lui Nuțu B., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș, nu a putut prezenta documente de proveniență asupra mărfii, fapt pentru care a fost dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor, a rezultat cantitatea de 550 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 6200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Mai nouă Mai veche