Individ violent scos din casă de polițiști după ce Tribunalul i-a interzis să se apropie de soție în următoarele șase luni, la Moara


La 22 ianuarie 2019, judecătorii Tribunalului Suceava au prounțat sentința într-un dosar în care Irina Elena R. din satul Liteni, comuna Moara, a cerut ordin de protecție față de soțul ei, Petru R. (39 de ani).

Judecătorii au dispus „evacuarea temporară, respectiv pe o perioadă de șase luni, a pârâtului din locuinţa comună, din satul Liteni, com. Moara. Reintegrarea reclamantei şi a copiilor în locuinţa comună. Obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime determinate de 100 de metri faţă de reclamantă, faţă de locuinţa şi locul de muncă al acesteia. Durata măsurilor astfel dispuse este de șase luni. Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse mai sus constituie infracţiune”.

Sentința a fost comunicată polițiștilor îm aceeași zi. Bărbatul a fost condus la sediul postului de poliție unde i s-a întocmit procesul verbal de punere în executare a ordinului de protecție întrucât a fost dispusă evacuarea pârâtului din domiciliu.

Acestuia i s-au adus la cunoștință obligațiile prevăzute de ordinul de protecție, precum și faptul că, în cazul în care va încălca oricare dintre aceste obligații, în cauză vor fi efectuate cercetări față de el sub aspectul comiterii infracțiunii de „nerespectare a hotărârii judecătorești”.

A fost identificată și reclamanta care a semnat procesul verbal de instruire și reintegrare a acesteia şi a copiilor în locuinţa comună.
Mai nouă Mai veche