Peste 550 de amenzi aplicate de polițiști la sfârșitul săptămânii trecute


În perioada 3-8 ianuarie 2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment .Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului, s-a efectuat o misiune de asigurare a ordinii publice. S-a asigurat intervenția la 279 de evenimente, 218 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 158 de infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 42 de permise de conducere (4 pentru alcool, 6 pentru viteză excesivă și 35 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 557 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (460) au fost aplicate la regimul rutier, 75 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 22 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 227.645 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2600 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 16 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 5 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel naţional.
Mai nouă Mai veche