Tânăr fără permis prins la volanul unei mașini cu ITP și RCA expriate de doi ani, la Marginea. Este cercetat penal


La 23.01.2019, ora 17.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Marginea, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din comuna Arbore, care a declarat că deține permis de conducere emis de autoritățile italiene.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Totodată, efectuând verificări cu privire la autoturism, polițiștii au stabilit faptul că, acesta are inspecția tehnică periodică expirată (ITP) din data de 20.10.2016, iar polița RCA expirată din 13.02.2017, motiv pentru care, s-a procedat la sancționarea contravențională a tânărului de 19 ani, cu amendă în cuantum total de 2.305 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche