FOTO VIDEO Patronii firmelor de transport din Suceava au închiriat un avion și au plecat să protesteze la BruxellesCei 142 de reprezentanți ai transportatorilor de mărfuri din judeţul Suceava au plecat spre Bruxelles joi dimineață, de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”. Pentru deplasare, patronii firmelor de transport au închiriat un avion charter. 

La protestul de la Bruxelles mai participă români din alte zone ale țării și reprezentanți ai firmelor de transport din Bulgaria. Protestatarii au ajuns în fața Parlamentului European după ce au trecut de mai multe filtre de poliție.

Transportatorii consideră discriminatorii modificările legislative care nu le mai permit să practice tarife mai mici. Prin noua legislație, transportatorii ar urma să fie obligaţi să revină lunar în ţara de origine şi să rămână cel puţin cinci zile. Această decizia ar limita activitatea comercială a transportatorilor români care au distanțe mari de parcurs.

Cu 12.000 de vehicule de transport marfă, județul Suceava se află pe primul loc în țară în acest domeniu.

Spre deosebire de vecinii din Bulgaria, protestatarilor suceveni nu li s-a alăturat niciun europarlamentar român.Mai nouă Mai veche