Șofer beat, cu permis britanic fals, prins la volanul unei mașini fără RCA și ITP, la Salcea


La 20.02.2019, ora 18.00, un echipaj din cadrul Postului de poliţie Dumbrăveni a oprit pentru control pe DN 29 din oraşul Salcea, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto, permisul de conducere prezentat neavând corespondent și nu figurează ca fiind emis de autorităţile din Marea Britanie.
Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai stabilit faptul că, autoturismul nu este asigurat, iar inspecţia tehnică periodică este expirată, motiv pentru care, bărbatul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche