Șofer care tracta o remorcă fără plăcuțe, cercetat penal pentru că nu avea categoria BE. Remorca a fost indisponiblizată pentru stabilirea provenienței


La 06.02.2019, ora 16.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Dornești, autoturismul condus de un localnic de 24 de ani care tracta o remorcă ce nu avea aplicată plăcuța cu numărul de înmatriculare.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, masa maximă admisă a remorcii impune conducătorului auto deținerea categoriei de permis de conducere „BE” și nu doar categoria „B”.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, ce va fi soluționat procedural.
Totodată, remorca a fost indisponibilizată în vederea prezentării specialiștilor din cadrul Registrului Auto Române pentru a stabili proveniența și caracteristicile acesteia.
Mai nouă Mai veche