Transport de lemn cu avizul modificat din pix, confiscat de polițiști la Fălticeni. Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru fals și uz de fals

La 01.02.2019, ora 11.03 o echipa mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe strada Armatei din municipiului Fălticeni, ansamblul rutier aparținând unei societăți comerciale din comuna Moldovița, condus de un bărbat de 29 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, care transporta 34,57 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.
În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat ieșirea din valabilitate a codurilor unice online generate de aplicația informatică și consemnate în avizele de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 10.371 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.
Totodată, întrucât avizele de însoțire prezentau modificări și ștersături necertificate, echipa de control a extins verificările la societatea emitentă, ocazie cu care, a constatat diferențe de conținut ale exemplarelor 2 și 3, față de exemplarul numărul 1, perioada de valabilitate fiind modificată de către conducătorul auto pentru a conferi o notă de legalitate transportului de material lemnos.
Astfel, societatea emitentă a avizelor de însoțire, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
În cauză, conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche