Un adolescent care și-a apărat verișoara de o tentativă de viol, bătut cu parii și călcat în picioare de trei agresori care l-au abandonat într-un șanț. Filmul evenimentelor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Bogdan Vasile Țanța pentru săvârşirea pentru săvârşirea infracţiunilor de
  • tentativă la viol, prev. și ped. de art. 32 Cod penal, raportat la art. 218 alin 1 și alin. 3 lit. c Cod penal;
  • amenințare, prev. și ped. de art. 206 alin 1 Cod penal;
  • furt calificat, prev. și ped. de art. 228 alin 1, art. 229 alin 1 lit. b Cod Penal;
  • o infracțiune de lovirea sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin 2 Cod penal,
  • 3 infracțiuni de lovirea sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin 1 Cod penal, și
  • tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. și ped. de art. 371 Cod Penal, cu aplic. art. 77 lit. a şi d Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin 1 Cod penal.

La data de 09.03.2019, în jurul orelor 20.30, în timp ce se afla în fața barului din centrul localității Zvoriștea, comuna Zvoriștea, județul Suceava, prin folosirea violenței, inculpatul a încercat să determine persoana vătămată C.M., în vârstă de 16 ani, să întrețină raporturi sexuale împotriva voinței acesteia, fiindu-i provocate leziuni ce au necesitat pentru vindecare un nr. de 1-2 zile îngrijiri medicale, ulterior persoana vătămată fiind amenințată cu moartea, fiindu-i creată o stare de temere și insecuritate fizică.

Pentru a-şi asigura scăparea, persoana vătămată a abandonat haina, din care inculpatul i-a sustras un telefon mobil, evaluat la suma de 310 euro și suma de 100 lei.

Ulterior, acesta împreună cu inculpatul Mihai Alexandru Măzăreanu au agresat persoana vătămată N.D., în vârstă de 15 ani, aplicându-i lovituri repetate cu pumnii și picioarele, după care l-au târât într-un șanț, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un nr. de 45-50 zile, precum și persoanele vătămate U.A., în vârstă de 16 ani, C.E.F., în vârstă de 14 ani și T.C.D., în vârstă de 20 ani, aceasta din urmă fiind lovită de către ambii inculpați, provocându-le suferințe fizice, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

Adolescentul care și-a apărat verișoara de tenativa de viol a fost bătut cu parii și abandonat într-un șanț

În situația prezentată mai sus, inculpatul împreună cu inculpații Mihai Alexandru Măzăreanu și George Florin M., în vârstă de 16 ani, fiind înarmaţi cu pari, au atacat persoanele vătămate C.M., N.D., C.E.F, U.I.A., T.C.D. şi martorii de la fața locului, cu intenţia de a se răzbuna și de a-i agresa, întrucât au intervenit în momentul în care inculpatul Bogdan Vasile Țanța o agresa pe persoana vătămată C.M. și o trăgea pentru a întreține raporturi sexuale cu aceasta, împotriva voinței sale, prin acțiunile descrise mai sus tulburându-se ordinea și liniștea publică.

Totodată, s-a dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a inculpaților:
  • Mihai Alexandru Măzăreanu, pentru săvârșirea a două infracțiuni de lovirea sau alte violențe, una prev. și ped. de art. 193 alin 2 Cod penal și cealaltă prev. și ped. de art.193 alin 1 Cod penal, și a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. și ped. de art. 371 Cod Penal, cu aplic. art. 77 lit. a şi d Cod Penal, toate cu aplic. art. 38 alin 1 Cod penal, constând în aceea că împreună cu inculpatul Bogdan Vasile Țanța a lovit persoana vătămată N.D., în vârstă de 15 ani, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un nr. de 45-50 zile și persoana vătămată T.C. căruia i-a provocat suferințe fizice, tulburând astfel ordinea și liniștea publică. În situația prezentată mai sus, împreună cu inculpații Bogdan Vasile Țanța și George Florin M., în vârstă de 16 ani, fiind înarmaţi cu pari, au atacat persoanele vătămate C.M., N.D., C.E.F, U.I.A., T.C.D. şi martorii de la fața locului, cu intenţia de a-i agresa, prin acțiunile descrise mai sus tulburându-se ordinea și liniștea publică, și
  • George Florin M., pentru săvârșirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. și ped. de art. 371 Cod Penal, cu aplic. art. 77 lit. a Cod Penal și art. 113 alin 3 Cod Penal, constând în aceea că în seara zilei de 09.03.2019, împreună cu inculpații Bogdan Vasile Țanța și Mihai Alexandru Măzăreanu, fiind înarmaţi cu pari, au atacat persoanele vătămate C.M., N.D., C.E.F, U.I.A., T.C.D., şi martorii de la fața locului, cu intenţia de a-i agresa, prin acțiunile descrise mai sus tulburându-se ordinea și liniștea publică.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.Mai nouă Mai veche