FOTO Tineri africani din Gambia și Guineea prinși de polițiștii de frontieră într-o pădure de lângă Falcău

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut doi cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia care au încercat să intre ilegal în România, din Ucraina. Cei in cauză urmează să fie preluați de autoritățile ucrainene în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

Joi, 02 mai 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 10.20, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei de stat pe raza localităţii Falcău, jud. Suceava, doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză, ambele de sex masculin, nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia, în vârstă de 25, respectiv 17 ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, pe jos, pe câmp.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei doi cetățeni urmează să fie predați în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.Mai nouă Mai veche