Masă Rotundă „Meseria de Traducător”, la USV, în cadrul Proiectului ROSE MIRAGES FLSC



Miercuri, 15 mai 2019, în sala lectoratului de limba franceză din Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, a avut loc a doua ediţie a mesei rotunde intitulate „Meseria de Traducător”, organizată pentru studenții din anul I în cadrul proiectului ROSE MIRAGES FLSC, coordonat de doamna conf. univ. dr. Simona-Aida MANOLACHE (www.litere.usv.ro/rose).

Acest eveniment se înscrie într-o serie de întâlniri dedicate meseriilor pe care le pot practica absolvenții studiilor de litere şi care au ca invitaţi specialişti din domeniul presei, al editării şi difuzării de carte, al educaţiei şi, desigur, al traducerii.

La masa rotundă de miercuri, moderată de conf. univ. dr. Daniela Hăisan şi conf. univ. dr. Raluca-Nicoleta Balaţchi, studenţii de la specializările Franceză-Engleză/Italiană/Germană prezenţi în sală au beneficiat de participarea doamnei prof. univ. dr. Elena-Brânduşa STEICIUC, traducător literar, şi a domnului lector univ. dr. Dan-Nicolae POPESCU, traducător de literatură şi ştiinţe umaniste. Invitaţii au captivat publicul prin relatări pline de căldură şi entuziasm despre diversele etape, provocări, dileme şi atuuri ale carierei de traducător. Numeroasele titluri traduse de-a lungul timpului de cei doi specialişti, pentru edituri de prestigiu precum Univers, Humanitas, Polirom, s-au constituit într-o frumoasă expoziţie de carte, apreciată ca atare de public.

USV

Mai nouă Mai veche