Polițist examinator lăsat fără permis de conducere pe drumul spre examen după ce a fost surprins de radar depășind viteza legală


Unui polițist examinator din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule după ce a fost surpins depășind viteza legală în localitate. 

Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii aprilie. Agentul Marius B. se deplasa către Câmpulung Moldovenesc, acolo unde urma să examineze mai mulți candidați la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

De DN17, în localitatea Stroiești, autoturismul condus de polițistul examinator a fost suprins de un echipaj al Poliție Rutiere circulând cu viteza de 102 km/h. Pentru că a depășit viteza legală cu mai mult de 50 de km/h, polițistul examinator a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

După încheierea procesului verbal de constatare a contravenției, polițistul examinator și-a continuat deplasarea spre Câmpulung Moldovenesc. Polițistul a putut să examineze candidații la proba practică în baza dovezii înlocuitoare eliberată de polițiștii care i-au reținut permisul de conducere.

Deși dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru 90 de zile, polițistul își poate recupera permisul mai repede dacă susține un examen teoretic. 

Cât timp are permisul suspendat, polițistul nu poate participa la examinarea candidaților la proba practică. 

Mai nouă Mai veche