Seminarul „Promovarea culturii spiritului de disciplină comportamentală, de autoapărare și prim-ajutor în situații de urgență, cu dezvoltarea simțului civic”, la USV

Disciplina, comportamentul, spiritul civic în cazul necesității acordării primului ajutor, modul în care apărăm o persoană aflată în pericol sau pe noi înșine ne caracterizează ca oameni, într-o societate aflată în continuă transformare. În acest context, studenți din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, reuniți în Grupurile de inițiativă studențească Administrație Publică și Poliție Locală, organizează un seminar cu tema Promovarea culturii spiritului de disciplină comportamentală, de autoapărare și prim-ajutor în situații de urgență, cu dezvoltarea simțului civic.

Evenimentul va avea loc, miercuri, 15 mai 2019, începând cu ora 10:00, în campusul universitar, corp B, sala FIM1. În cadrul evenimentului vor avea loc trei sesiuni de instruire în cultura spiritului de disciplină comportamentală, de autoapărare și acordare a primului-ajutor, susținute de personal competent în domeniile amintite.

Seminarul va fi completat de activități aplicative, pe tema acordării de prim-ajutor și a cunoașterii unui set minim de tehnici de disciplină comportamentală și de autoapărare, pentru asigurarea pregătirii/formării adecvate a participanților.

Acțiunea cu caracter practic va avea loc în campusul USV, miercuri, 22 mai 2019, prilej cu care se va organiza o competiție studențească cu premii pentru aplicarea cunoștințelor teoretice dobândite la seminar.

Acțiunile prezentate sunt organizate cu prilejul implementării proiectului DEZVOLTĂM IDEI NOI PENTRU VOI ȘI PENTRU NOI – DIVON – în valoare de 20.000 lei, finanțat de către Casa de Cultură a Studenților Suceava și cofinanțat de către un colectiv de cadre didactice ale Facultății de Drept și Științe Administrative, precum și de către Asociația LUMEN.

Pentru obținerea finanțării și pentru implementarea proiectului, studenții au fost și sunt consiliați de către un colectiv de universitari, membri ai Centrului de Formare și Cercetare în Administrația Publică – CEFCAP din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Proiectul a fost declarat ca fiind eligibil pentru finanțare în Competiția de proiecte studențești – Ediția 2019. Echipa de proiect este formată din studenți de la programele de studii de licență (Administrație Publică, Poliție Locală) și de master: Management și Administrație Europeană (programe din domeniul Științe Administrative): Marinela PENTELESCU, Andrei MALANCIUC, Mihaela-Brîndușa ȘUHAN și Ingrid-Roxana ROOS.

 Fiind o aplicație cu caracter deschis, la elaborarea proiecului au participat și alți studenți de la programele de studii Administrație Publică și Poliție Locală din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative.

Aceste acțiuni sunt organizate cu scopul pregătirii studenților pentru viață și pentru un viitor profesional de succes în contextul în care Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică vizează:
  • creșterea nivelului de pregătire și educare a populației în domeniul situațiilor de urgență;
  • creșterea participării voluntarilor în echipe de intervenție ale IGSU;
  • îmbunătățirea activității serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, prin asigurarea formării și evaluării personalului, precum și avizarea sectorului de competență a tehnicii și bazei logistice aferente
  • consolidarea voluntariatului în cadrul instituției.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.