Producătorul de acoperișuri Linda Ecotil a ajuns în 2018 la afaceri de 63 milioane de leiLinda Ecotil, un producător de acoperişuri din Sucea­va, a ajuns în 2018 la afaceri de 63 de milioane de lei (14 mil. euro) şi 82 de angajaţi. Compania, deţinută inte­gral de antreprenorul român Ovidiu Ivănescu, şi-a majo­rat astfel vânzările cu 7% faţă de anul anterior şi esti­mea­ză o creştere a vânzărilor cu 30% în 2019.

„În 2019, urmărim lansarea pe piaţa construcţiilor metalice din Ucraina şi Bulgaria, deocamdată cu export. Momentan nu avem activitate la export, am avut doar câteva încercări în Ucraina, dar nesemnificative. Pe viitor, nu excludem varianta unor depozite în străinătate“, a declarat Cristian Grosu, manager de achiziţii la Linda Ecotil, pentru Ziarul Financiar.

Compania funcţionează cu o singură fabrică de 700 de metri pătraţi, situată în localitatea Plopeni din judeţul Suceava, iar în 2019 intenţionează să extindă capacitatea de producţie construind o nouă hală. Investiţia va fi în valoare de 1,5 milioane de euro, noua unitate urmând să se afle pe un teren amplasat lângă fabrica existentă deja.

Din rândul furnizorilor companiei sucevene fac parte Marcegaglia - producător italian din domeniul siderurgic, austriecii de la Voestalpine, tot din industria siderurgică, şi Arcelor Mittal din Polonia.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.